Wie zijn wij?

We zijn een onafhankelijke en nieuwe stichting die voortgezet onderwijs gaat aanbieden in Zuid-Limburg. We zijn ruim 5 jaar geleden gestart vanuit een enthousiaste groep ouders en gaandeweg zijn onze plannen concreter en meer gedetailleerd uitgewerkt.

Zoals de wet het voorschrijft hebben we een rechtspersoon opgericht om de nieuwe school op te kunnen richten. Stichting Montessori College Maastricht.

Meike Kerkhofs-Welkenhuizen

Als ‘oud-montessoriaan’ (MCM never dies!) en voormalig docent geschiedenis vind ik het belangrijk dat mijn kinderen zich in de toekomst kunnen aanmelden bij een school die het beste aansluit bij de moderne maatschappij én bij hun eigen karakter en capaciteiten. Ik heb zelf veel geleerd en plezier beleefd aan het voortgezet montessori onderwijs. Ik pluk er nog dagelijks de vruchten van! Zélf plannen, discipline leren en je planning opvolgen, evalueren: het zijn stuk voor stuk vaardigheden die je in het dagelijks leven en werk hard nodig hebt. Ik hoop van harte dat wij dit Montessori-vuurtje kunnen aanwakkeren en ouders in Maastricht en omgeving zien hoe verrijkend divers onderwijsaanbod kan werken, voor alle partijen.

LinkedIn

Frank Voorselen

Mijn naam is Frank Voorselen en zit in een klachtencommissie van zorgorganisaties die zorg verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking.

Na twee jaar van intensieve voorbereiding hoop ik dat er iets nieuws en onafhankelijk voor Maastricht en omstreken te kiezen valt in het voortgezet onderwijs; Het Montessori College Maastricht !

Ik hoop van ganser harte dat U ons initiatief ondersteunt want goed onderwijs in een veilige omgeving gun je ieder kind.

Gerjanne Meijer

Mijn naam is Gerjanne Meijer, ik ben geboren en getogen in Emmen.
Sinds 2004 woon ik in Maastricht samen met mijn partner en mijn 2 kinderen. Na mijn studie aan de NHTV in Breda, heb ik in binnen- en buitenland gewerkt.

Door in verschillende culturen actief te mogen zijn heb ik mogen ervaren dat diversiteit, leren samen met anderen, veel bewegen en de context van je omgeving erg belangrijk is. Dat is een belangrijke basis die het Montessori onderwijs biedt.

Ik ben er trots op dat we met een divers team met verschillende achtergronden samen werken aan het oprichten van het Montessori College Maastricht. We moeten onze kinderen intrinsiek motiveren en hen prikkelen door de maatschappij de school in te halen in een voor alle leerlingen gepersonaliseerde context.

LinkedIn

Quincy Elvira

Mijn naam is Quincy Elvira, geboren en getogen in Maastricht. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op het snijvlak van bedrijfseconomie/onderwijskunde. Twintig jaar ervaring als leraar (bedrijfs)economie voornamelijk binnen voortgezet montessorionderwijs en momenteel werkzaam als lerarenopleider. Waarom montessorionderwijs? Omdat iedere leerling het verdient om uitgedaagd te worden om zich verder te ontplooien. Uitdagen betekent inspelen op de talenten en interesses van de leerling en hen actief betrekken bij de continue verbetering van onderwijs. En daarvoor moeten wij de leerling kennen en de leerling zichzelf. Montessorionderwijs creëert daarvoor een veilige leeromgeving die leerlingen helpt bij het maken van eigen originele keuzes en daar verantwoordelijkheid voor te nemen in een complexe samenleving. Leerlingen zijn meer dan cijfers; montessorionderwijs staat voor die bredere blik op de leerling. Daarom montessori.

LinkedIn

Maurice Lambriex

Als opgeleid bedrijfskundige en jurist heb ik de afgelopen jaren gebouwd aan een sterk en compleet netwerk. Beroepsmatig actief als strateeg en lobbyist en met veel ervaring in het opzetten van nieuwe projecten en initiatieven. Kansen zien, het voortouw nemen, dingen realiseren. Zo ook het opzetten van een nieuwe middelbare school. Gedreven door de toekomst van mijn 2 kinderen zag ik dat het huidige aanbod van het voortgezet onderwijs in Maastricht en omgeving niet goed genoeg aansluit op de vervolgopleidingen, zeker niet in onze sterk veranderende samenleving. Hierin verwachten wij steeds meer zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de mensen zelf. De banen van vandaag zijn niet de banen van morgen en het grootste deel kennen we nog niet. Dan wil je toch een opleiding die je daarop voorbereid en als mens vormt voor jouw plek in die maatschappij. Dat doet Montessori en dat is er nog niet op gebied van het voortgezet onderwijs in Maastricht. Daarom Montessori College Maastricht!

LinkedIn