DÉ  PLEK VOOR NIEUWSGIERIGE MENSEN

Is de school er bij de start alleen voor eerstejaars leerlingen?

Ja, we starten om de kwaliteit die we willen bieden te kunnen garanderen alleen met leerlingen die instromen in het eerste jaar.Hoe kan ik op de hoogte blijven van alle vorderingen van het MCM?

Dat kan door deze website en onze socials te volgen. Tevens kun je je inschrijven op onze nieuwsbrief op de pagina Contact.Wanneer zijn de open dagen?

De open dagen zijn gepland. Klik op onze nieuwspagina voor meer info.
Wanneer kan ik me aanmelden als leerling van het MCM?

Aanmelden is tegenwoordig geregeld op een vast moment in het jaar voor alle leerlingen van groep 8 van de basisschool. En dat kan in de derde week van maart 2024 voor het schooljaar dat start in augustus 2024. 

Natuurlijk kun je ons al een mail sturen als je interesse hebt om je aan te melden.
MCM: dat kennen we toch al?

Tot 2003 kende Maastricht een Montessori College. Het Stedelijk College stapte in 1994 over op Montessori-onderwijs. Tien jaar later werd het MCM met het Trichter College samengevoegd tot het Bonnefanten College. De twee scholen werden in één gebouw (aan de Tongerseweg) samengebracht, maar de onderwijsstromingen bleven gescheiden. In 2007 werden ook de onderwijsvisies geïntegreerd. Daarmee verviel de keuze voor middelbaar montessori-onderwijs in de stad.
Hoe onafhankelijk is het MCM?

Deze school opereert onder een ander stichtingsbestuur dan alle andere scholen in Maastricht en omgeving. Wij zijn geheel zelf verantwoordelijk voor de manier waarop wij onze school inrichten en lesgeven, uiteraard binnen de daarvoor gestelde kaders van de inspectie van het onderwijs. 


Daarnaast bieden wij de voor deze regio unieke vorm van montessori voortgezet onderwijs. We werken nauw samen met andere montessori scholen in Nederland, die allemaal uitstekende resultaten kennen. Uiteraard is onze kwaliteit geborgd door de inspectie voor het onderwijs.MONTESSORI COLLEGE MAASTRICHT