DÉ  PLEK VOOR NIEUWSGIERIGE MENSEN

Natuurlijk nieuwsgierig!

Het Montessori College Maastricht is dé plek voor nieuwsgierige mensen. De persoon staat bij ons centraal, wie jij bent. En dan niet zomaar iemand. Wij streven ernaar om op onze school mensen die zichzelf kennen, weten wat ze kunnen en wat ze willen op te leiden. Zo ben jij klaar voor de maatschappij als je ons MCM diploma op zak hebt.


Een team om je heen

Dat vraagt ook veel van onze leerkrachten en ondersteunend personeel. Ook zij zijn natuurlijk nieuwsgierig en kijken naar de persoon achter de leerling. Door deze te zien en samen de intrinsieke motivatie en interesse te stimuleren, ervaren leerlingen bij ons een unieke onderwijservaring.     


Je start bij ons natuurlijk niet blanco. Als je naar het MCM komt, heb je net de overstap gemaakt vanuit groep 8. Dit is een heel belangrijk moment, maar ook een grote stap. Wij zorgen ervoor dat die overgang zo makkelijk mogelijk voor je wordt. Door goed te overleggen met jouw vorige leraar, maar met name ook door met jou en je ouders in gesprek te gaan en vervolgens aan te sluiten bij jouw onderwijs- en ondersteuning / ontwikkelbehoefte. 

En we starten in 2024 met natuurlijk alleen een brugklas. Ook dat geeft een vertrouwd groepsgevoel bij de start van deze school en jouw overgang naar het voortgezet onderwijs.


Ouders

Die ouders spelen voor ons een heel belangrijke rol in het onderwijsproces. We hechten veel waarde aan open communicatie. De middelbare schoolcarrière vergt een nauwe samenwerking tussen de leerlingen, de leerkrachten en de ouders van de leerlingen. Samen zorgen we er namelijk voor dat iedere leerling zich optimaal kan ontwikkelen en succesvol kan zijn in alle facetten van het mens-zijn.

     

Huiswerk?     

Ook geloven we erin dat je je werk niet mee naar huis moet nemen. Daarom zijn wij een school die ons lesrooster zo heeft ingedeeld dat je voldoende tijd hebt om alles op school af te kunnen maken. En natuurlijk helpen we je bij de planning hiervan, op zo’n manier dat je het daarna onder toezicht  in groepjes of zelfstandig verder kunt. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw schoolcarrière. En daarbij helpen wij je en reiken we jou de tools aan. 


Buiten naar binnen (én binnen naar buiten)

Een school is onderdeel van de maatschappij en moet er middenin staan. Daarom halen wij de buitenwereld ook de school binnen en trekken we er met onze leerlingen ook op uit. Zo ontdekken en ervaren onze leerlingen op een heel veelzijdige manier onze maatschappij. En zo krijgen onze leerlingen de gelegenheid om daar hun eigen plek in te vinden. Dit gedachtegoed is tevens onze drijfveer om zo snel als mogelijk alle niveaus aan te kunnen bieden op het Montessori College Maastricht.
MONTESSORI COLLEGE MAASTRICHT